Valborg!

Det är underbart väder här idag! Inte ett moln så långt ögat kan nå. Sabina står i duschen och jag ska också ta mig en efter att hon är klar. Efter det ska vi lägga oss på baksidan och sola, för det är vi värda! Fötterna är ömma av allt springande fram och tillbaka. Vi kom på innan idag att de är ju faktiskt valborg idag, och vi hade INTE tänkt göra en brasa. Vi firar det på vårat egna lilla vis, TACO!! ;) Hoppas alla där hemma får en bra Valborg! :)

/ Annie


Attorney Hanover eller "The biting horse" som han även kallas.
Den hästen har man inte händerna framme.

kvaldag


Sabina gör i ordning Classic Glide


ena delen av stallet


Samurai väntar på att få hoppa in i transporten. 


Mastercard säger hej



i usa står hästarna uppdelade i spiltor beroende på vilket lopp och startnummer det har.
Som hästen på bilden startar i lopp 4 och har startnummer 10. Riktigt smart tycker jag :)


En sak dom har i usa är boxar med halm i där man ställer
hästarna och visslar så kissar dom, haha :) Reven på bilden


Häst transporter i USA


Picnik hemma i stallet :)


Nu får de vara nog med bilder. Något ni vill att vi ska ta kort på?

Inget att göra ..

Klockan är snart 19.30 (03.30 svensk tid) Sabina ligger och sover och jag försöker hitta något att göra. Ingen är inne på msn eller Facebook .. vafan ska man göra då? :( Om 5 mintuter har Sabina sovit i en kvart och när hon har gjort de skulle jag väcka henne och uuuusch vad hårt jag ska slå henne med kudden :D Vet inte va det var för mening med detta inlägget, men aaah ni klagar på att vi uppdaterar för dåligt SÅ HÄR HAR NI! ;) 

Har ni frågor om våran praktik så skriv en kommentar i detta inlägget så svarar vi på dem imorgon när vi kommer hem :)

Godnatt!
/ Annie



blekingebon tar ordet!

Nu har vi äntligen vänt dygnet rätt, de första kvällarna somnade vi vid 6 tiden. Men ikväll måste vi lägga oss tidigt för imorgon ringer klockan 04.30 *bläää* :) Måste också säga tack för alla som kommenterar bloggen jätte kul att de är så många som är inne och kollar på den varje dag! :) Fick en kommentar om jag fick upp min resväska , och ja det fick jag. Dock är den total sönder nu så måste köpa en ny .. en rosa kanske? ;) IMORGON lovar jag att vi ska ta bilder :) !!

Take care!
/ Annie

DÅ var det onsdag

Klockan är typ 17.00 här och så är det läggdags för er där hemma i Sverige.
Det vi kan säga direkt att det är ganska annorlunda här och sen ska man ju lära sig alla namn på grejorna.
Idag tex. så bad én tränare mig att ta av "Mr.Darcyn"  Och jag liksom "WHAT ?!" Fick tillslut veta vad det var men dock så pinsamt. Plugga lite hästglosor kanske ?
Imorgon åker vi till Medowlands med fyra kvalhästar :)

                                                                                  Seeyaa/   Sabinan

Andra dagen!

Idag var de andra dagen i stallet, man börjar få mer och mer koll på rutinerna nu. Sabina och jag fick iallafall rida idag på banan. Jag vet inte vad Sabina hade för häst men jag hade ett litet sto som heter Classic Glide. Hon har bara blivit riden en gång innan (igår) men hon var hur snäll som helt med öronen framåt och travade på så snällt. Nu håller min dator på att dö , men vi ska kolla på en film nu senare kommer Laura (björns fru) och hon ska köra oss till affären så vi kan storhandla mat!

imorgon har vi tänkt att ta med oss kameran så vi kan bevisa att vi faktiskt är här ;)
Hur är det hemma i sverige? Allt bra? :)

Take care!
/ Annie

Bilder från resan till USA


Steg upp vid 5 (jobbigt) för att ta flyget ifrån Kastrup kl 9.



I väntan på flyget ..


i väntan på flyget ..



Tack gode gud för att de fanns filmer på flyget!



Jag gjorde en Mats Narvefors "här är jag nu"



erkänn najs bild?!


En duktigt sur Annie som inte får upp sin resväska .
Fick Choklad av Sabina så jag kunde tröst äta!



ett av alla miljoners försök att öppna väskan ..






Allentown, New Jersey

Då var vi här och första dagen har passerat förbi !
Igår var man smått död, man insåg vid sex tiden här nere att klockan var tolv på natten.
Vår dag var smått konstig med tidskillnaden och allt men nu är det rätt igen :)
Kommer nog att trivas toppen bra här ! Bor i en liten stuga i Allentown och stallet ligger bara en bit bort så det är bra :)
Nu ska det snart lagas mat, och vi får ju inte glömma gasolen . . .
goodbye, and se ya very soon :)      // Sasse

imorgon gäller det.

Sitter på tåget nu ner till Höör där Sabina bor. Ikväll blir de grilla och ha de trevligt! :) Lägger upp lite bilder från dagen senare ikväll. Hade resfeber igår, började lipa utan anledning antar att de är resfeber? :)

Take care!
/Annie

Nu är det inte långt kvar

5 dagar kvar, jisses nu börjar det pirra i magen på riktigt! Pratade med min älskade pappi i går och han hade en jobbar kompis som hade varit i New Jersey och han sa att de skattar inte för kläder där (!!) vilket betyder att det är extremt billigt med kläder där. vadå packa lite kläder och köpa massor? ;) Nej, nu låter det som om jag vill dit och shoppa men det är såklart travet som lockar.  Jag är så otroligt peppad att åka nu

Take care!
/ Annie

Kosläpp Naturbruksgymnasiet Blekinge



Bilder från dagen


Vi städarna runt körstallet så det är snygg på Naturbruksdagarna som är i helgen.
Zacke och Hudini höll mig sällskap när jag städade deras hage :)


Kristers valp Rosie. Sötare valp får man leta efter!


sötnosen Dobbie :)


Jag på Pigge, Sara på Hudini, Marre på Zacke & Ajax på Raston stog oss en lång skrittrunda i skogen. Det var typ .. flera månder sedan jag red sist, och hade glömt hur mysigt det är! :)


Pigge är mannen i mitt liv!

6 dagar kvar!

Mindre än en vecka kvar nu hörri, det börjar närma sig nu. Snart får ni se massa bilder från usa ;) Tipsa gärna vänner om våran blogg, för desto mer besökare desto roligare är det och vi bloggar mer! :)

Take care!
/ Annie



kan inte fatta det

usch, jag kan verkligen inte fatta att det är en vecka kvar. Det är verkligen nära nu. Får hoppas att vi kommer iväg bara. Alla flyg står ju stilla till imorgon sen vet man ju inte om de står stilla ännu längre. Får hoppas att allt går vägen. Ni håller väl tummarna för oss? :)

Världens största vinkork sökes !

Okey, täpper inte Island igen sitt hål så ska jag banne mej hitta en kork och prega ner i den !
Det är förbjudet att spruta en massa runt omkring sig !
Är det någon som äger en mega vinkork ? Eller kanske vill hjälpa till och tillverka en ?
Vi SKA iväg om vi så ska ro över ! Typ ... :) 


                  oh no , not me again / Sabina "vulkanmördaren" Engstrand

Tur att man inte åker till USA imorgon


Med i tidningen #2

Dock är det inga bilder, Bilder finns i själva tidningen som kom ut idag. Om ni är intresserade kan jag ta en bild, men bara om intresse finns. Klicka här

12 dagar, seriöst ?!

Okey, smått panik nu .... eller förresten nej. Känns inte alls som om vi ska sitta på flyget om mindre än två veckor..hmn,lite stördt faktikst. Det kommer nog dagen innan när Annie och hennes mamma kommer ner till Skåneland och sover över..för det är ju dagen dagen med stort D !

Nu sitter jag på tåget till landet där Blekingefolket bor. OCH ja jag har internet. Har försökt i tre bajs år med internet och så funkar det nu ! Helt puckat ...

Min dag började med halvdags praktik på Vombs Nygård, helt underbart väder idag !! Sen körde man bilen hem och slängde sig snabbt in i duschen. Efter duschen väntade frisören och jag har blivit med lugg ! Så nu ser man lagom snyggis ut inför resan !
Nu har jag bara ett litet problemo innan resan,vad ska packas ner? Hur många kilo ska jag packa? Kommer jag shoppa mycket,lagom eller lite ? Detta är sjukt svårt. Vad ska man ha för väska ???

Jag säger förlåt för ett allmänt jobbigt inlägg men det är inte kul att sitta på tåget helt ensam :( 

                                           oh no , that old man didn´t walk ! / Sabinan

en dag på Naturbruk

Dagen började med att vi planerade inför Naturbruksdagarna 23 mars och Koutsläppet 24 mars (Alla är välkommna) Rebecka och jag tömkörde även Hudini och Zacke ute i skogen och båda hästarna var otroligt snälla för att inte vara igångsatta, blev rikigt förvånad faktiskt :)

Imorgon kommer BLT och intervjua mig inför USA resan. Tyvärr är ju Sabina på sin förlängda praktik hemma i skåne. Så hon kan inte ta sig till skolan men jag ska nämna hennes namn hundra gånger så de inte verkar som att bara jag ska iväg som de lät i förra tidningen :) Så imorgon blir de platta året och sminka sig extra snyggt för man kan ju inte visa sig ful inför hela blekinge heller ;)

Tack alla som svarade på frågan om Skype, det blir till o skaffa de faktiskt ;)

Take care! 
/ Annie




omg, DET ÄR TVÅ VECKOR KVAR!

Så jäklar sjukt! Det var likom inte alls längesedan de var en månad kvar till vi skulle åka! Kommer bli ännu pirrigare nästa helg när man inser att de bara är EN vecka kvar. Jag tror inte jag har fattat riktigt hur nära det är nu, två veckor kommer ju gå på noll tid. Snart står vi där på flygplatsen i usa och undrar vart fan vi ska ta vägen :)

Fråga : Någon som har testat Skype? Hur funkar de? Om man är utomlands kan man ringa till Sverige gratis då? :)

är med i Blekinge posten

För några veckor sedan kom en snubbe från Blekinge posten o pratade och tog kort på mig och mina kompisar. tänkte skriva ett stycke som jag tyckte va bäst :)

"Annie Narvefors Från Karlskrona är ett med hästarna sedan barnsben. Efter naturbruksdagen far hon till Amerika under sin praktiktid i ett travstall. Drömmen har gått i uppfyllelse och lärare Krister Sjöberg är stolt över sina elever."

Tycker dock synd att de inte skrev att jag skulle dit med Sabina, sa det flera gånger att jag skulle dit med henne. För i tidningen låter de som om jag åker till själv. Sen att de skriver Amerika och inte USA tycker jag är lite kul, det låter rätt fult med Amerika :D Dock hittar jag inte detta någonstans på internet, tyvärr :(

Detta är troligtvis inte sista tidningen som kommer att stå om våran resa. Nästa vecka (tror vi) så kommer BLT eller Syndöstran och snackar med mig och Sabina och tre till som ska utomlands på praktik :)


Så här såg uppslaget ut


Bild på när jag selar ut Pigge :)


15 dagar snart ..

shit hörri, det är en dag ifrån 2 veckor tills vi åker! När jag kommer till USA hade jag tänkt o leta efter en travhjälm. Finns bara tråkiga vita isverige om man inte ska lacka om dem o de kostar säkert jätte mycket. Så ska kolla ögonen öppna efter en SVART travhjälm i usa hade jag tänkt :)

Har ni frågor om praktiken o kanske om oss så är de bara o fråga :D

Take care!
/ Annie

Mot min käre Far!

Nu ska jag åka till Emmaboda för att träffa min pappa innan jag åker till USA. Kommer nog ta några veckor jag träffar honom igen eftersom de händer mycket efter USA resan bla; Bulgarien, en vecka sista plugg, Balen & Studenten. Men jag lär väl träffa honom på Studenten och förhoppningsvis på balen också. Ska fixa visa kort idag med hade jag tänk för de funkade tydligen bättre i USA än de bankkortet jag har nu. :) jaja ni får ha det bra sålänge!

P.S JAG FICK MIN STUDENTMÖSSA I GÅR!! såå snygg är den! :)

Take care!
/Annie

En dag på stan

Mötte upp Thessan på stan idag, vi var mest ute efter saker till balen som t ex; Balskor, tiara, väska. Jag som är lite små kräsen av mig kom bara hem med en Tiara. Medans thessan köpte både väska och handskar till sin balklänning. Eftersom min klänning är blå hade jag tänkt mig silver/grå väska och skor men det är helt omöjligt att hitta det i Karlskrona! Jag kom iallafall hem med en tiara om jag är väldigt nöjd. Inte för liten och inte för stor, perfekt! Hittade en sommarklänning, lite smycken o smink också men inget speciellt att visa :) Efter shopping rundan tog vi systemkameran ut till hamnen och tog lite kort. Mer bilder kan ni se på min egna blogg som finns här. Nu ska jag plugga lite men vi hörs! :)

Take care!
/Annie




19dagar!

Pratade nyss med Sabina på MSN och jag tror inte någon av oss har fattat att vi ska till USA om 19dagar. Snacka om att vi kommer att vara dö nervösa dagen innan? Tänk om vi inte kommer igenom tullen liksom? ;) Nästa vecka kommer antagligen tidningen för att intervjua oss om resan. Våran lärare hade tydligen ringt BÅDE sydöstran och BLT. Halva sverige kommer ju att se oss, och man blir ju så snygg på bild varje gång ;)

Blekinge posten intervjuade mig för några veckor sedan men jag har inte hittat något på internet men jag ska kolla lite till och lägga ut här sen :) Statistisken börjar gå upp nu också, me like it ;)

Take care!
/ Annie


Wow !

Jag var ju bara tvungen att kolla in vår nya design och våra gamla inlägg från Stockholm.
Det är verkligen inte långt kvar tills vi sitter på flyget  till New Jersey !
Ska bli riktigt häftigt och vi ska verkligen försöka toppa Stockholm - om det nu går?
Visumet är färdigt iallafall, men resten av packningen blir väl som vanligt sista minuten.
Hur packar man för 4veckor när man bara har plats för en ? 



                                         Over and Out 
                                                                / Skåne


20 dagar kvar!

Shit, man börjar fatta nu att man verkligen ska till USA! Helt sjukt, trodde aldrig att detta skulle hända. Undra vad man egentligen ska ha med sig? Man vet ju inte riktigt hur vädret är där .. ska man ha en tjock stalljacka eller räcker det med bara en tjockis tröja? Jag har inte en jävlar aning :p Man börjar bli lite nervös nu alltså :D Sen en sak som jag är lite nervös för är maten, liksom vad ska man äta och inte äta? Någon som har varit i USA eller vet någon som har varit där som vet? :)

Nu ska jag plugga lite Historia och lyssna på The Offspring! <3



Take care!
/ Annie



Såhär bodde vi i Stockholm. Vi VÄGRADE bo ensama i två rum så vi flyttade in min säng i tv rummet. haha ;)


Design gjord av
EliiinM
RSS 2.0